Voedingsbeleid

Binnen Knotz Kinderopvang vinden wij goede en verantwoorde voeding erg belangrijk. Goede voeding draagt bij aan de algemene gezondheid en het welzijn van de kinderen. Zij geeft de benodigde energie en voedingsstoffen, zodat de kinderen zich goed kunnen ontwikkelen.

Daarom hanteren wij binnen Knotz een voedingsbeleid op basis van goede, gezonde voeding die zo natuurlijk mogelijk is en met zo min mogelijk toevoegingen. Zo proberen wij producten te kiezen met zo min mogelijk E-nummers, zoetstoffen, geraffineerde suiker, zout, geur-, kleur- en smaakstoffen. Bij voorkeur bieden wij geen varkensvlees aan. Daarentegen worden, daar waar mogelijk, volkoren en biologische (streek)producten gebruikt.

Onze visie op voeding betekent onder andere dat wij:

  • Voor baby’s een eigen voedingsschema aanhouden, dat we met de ouders/verzorgers afstemmen. Het geven van de eerste hapjes vast voedsel gebeurt ook in goed overleg.
  • Alleen water, lauwe of ijsthee en melk drinken, dus geen limonadesiroop.
  • Elke dag 2 fruit- en/of groentemomenten hebben.
  • Feestjes gezond vieren. Daarom vragen we aan ouders om traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties zijn een leuk alternatief.
  • Ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we eerst gezamenlijk een liedje zingen. We eten rustig aan tafel. Onze medewerkers eten samen met de kinderen, begeleiden ze bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.