EarlyBird

SPELENDERWIJS ENGELS LEREN

Als kinderen op jonge leeftijd in contact komen met een tweede taal is dat goed voor hun taalontwikkeling en voor hun cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien leren jonge kinderen gemakkelijk en spelenderwijs een vreemde taal. Ze spelen met taal, klanken, woorden en zinnen. Zonder dat ze zich daar bewust van zijn groeit hun woordenschat snel.

Bij Knotz Kinderopvang gaan we er vanuit dat kinderen worden geboren met een rijkdom aan mogelijkheden en vaardigheden. Met zorg en begeleiding stimuleren we hun ontwikkeling. Het spelenderwijs leren van een tweede taal is daarbij eigenlijk niet meer dan logisch. Kinderen zijn op jonge leeftijd heel taalgevoelig en bovendien leren ze van elkaar. Naarmate ze verder komen in hun schoolcarrière, zullen ze profijt hebben van hun vroege kennismaking met Engels.

Benny’s Playground

Op alle vestigingen van Knotz Kinderopvang kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met de Engelse taal met behulp van Benny’s Playground. Dit Engelstalige programma sluit volledig aan op de belevingswereld van peuters . Het is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse kinderopvang door EarlyBird, het landelijke kenniscentrum voor vroeg vreemdetalenonderwijs Engels. Onze pedagogisch medewerkers zijn getraind om met Benny’s Playground te werken en alle vestigingen zijn EarlyBird gecertificeerd.

Het activiteitenprogramma is opgebouwd rondom het fruit- en groentemoment. Samen met Benny, de handpop, benoemen de kinderen activiteiten en voorwerpen, zingen ze liedjes en doen ze spelletjes in het Engels. Gebaren, expressie en beweging ondersteunen de Engelse taal, waardoor de kinderen spelenderwijs de taal leren, zonder dat de moedertaal eraan te pas komt. De kinderen vinden Benny leuk en gaan vanzelf met hem in gesprek. Er is geen verplichting. Wie geen zin heeft, gaat lekker iets anders doen.