Buitenschoolse opvang

Onder buitenschoolse opvang verstaan wij de opvang na school en in de schoolvakanties. De BSO is geen verlengstuk van school, maar vrije tijd waarin kinderen van 4 tot 13 jaar zelf kunnen kiezen wat ze willen doen. Binnen spelen, buiten avonturieren, op uitstapje, binnen of buiten sporten of meedoen aan de workshops uit de carrousel, zoals bijvoorbeeld creatief bezig zijn in het atelier of KunstLab, dramales of kokkerellen in het Knotz KinderKookCafé.

Het is onze volle overtuiging dat kinderen leren door kennis te maken met kunst, cultuur, natuur, sporten en bewegen. Bij Knotz zijn kinderen zichzelf, maken eigen keuzes, zodat zij ook later betere keuzes kunnen maken, gebaseerd op interesses die onder andere bij de buitenschoolse opvang zijn aangewakkerd. Hierdoor worden kinderen naast fysiek fit ook fit van geest. Kinderen worden zich bewuster van zichzelf, leren uitdagingen aan te gaan en versterken hun zelfbeeld. En vooral:
Kinderen hebben plezier bij Knotz!

Carrousel

Beroemd bij Knotz is de ‘Carrousel’, die op alle locaties van de buitenschoolse opvang van Knotz wordt aangeboden. Er zijn diverse workshops binnen één centraal thema waar de kinderen uit kunnen kiezen. De workshops zijn gekoppeld aan de gebieden techniek, creatief, koken en sport & spel. De thema’s variëren en kinderen kunnen ook zelf onderwerpen aanbrengen. Kinderen worden zo betrokken bij projecten en leveren hun eigen bijdrage.

Medewerkers

Onze groepsleiding bestaat uit jonge enthousiaste sportievelingen en creatievelingen, gediplomeerd en met ervaring met het werken met kinderen. Iedere medewerker beschikt over zijn/haar eigen kwaliteiten en zij zetten hun talenten in om kinderen met plezier te inspireren en te motiveren.

Onze locaties

Al onze BSO locaties zijn speciaal ingericht om kinderen te vrijheid te geven zelf te ontdekken en beleven. Elk kind doet dat op zijn eigen manier. Liever voorop lopen of juist jezelf even terugtrekken en bijkomen van een drukke schooldag? Bij ons is die gelegenheid er altijd.

We nemen kinderen graag mee naar buiten, daar waar kinderen zich vrij voelen. Trots, fantasie, je eigen spel bedenken samen met de leiding. Opgaan in het moment. Leren wat je kan en wat je waard bent. Avontuur.

Knotz biedt de veiligheid en betrouwbaarheid waar ouders behoefte aan hebben in een inspirerende omgeving en op de mooiste locaties binnen Delft. De groepsleiding zorgt voor structuur en bewaakt de grenzen. We zorgen voor ruimte voor elk individu, met respect voor elkaar.

Binnen Knotz werken we met leeftijdsgerichte groepen. We passen de omgeving en de activiteiten aan op de leeftijd en belevingswereld van de kinderen. Knotz is daarom zeer geschikt voor jonge kinderen van 4 jaar tot aan het eind van de basisschool. We leiden u graag rond op onze locaties.

activiteiten in de vakanties

In de schoolvakanties krijgen de kinderen een afwisselend programma aangeboden rondom één centraal thema. De activiteiten zijn zo leuk dat ouders er zelfs hun vakanties voor verzetten!

Het liefst gaan we naar buiten, op uitstapje naar ruige bossen, de zee en het strand of een slagroomgevecht op het buitenspeelplein. Bij slecht weer gaan we graag naar een museum of klimpark of binnen aan de slag in het atelier of met de filmmiddag. De verschillende locaties gaan samen op stap. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en de groepen meten hun sportieve krachten.

Ongekend populair is het grote feest aan het einde van de zomervakantie. Vuurtjes maken, BBQ-en en een disco party. Na het feesten mogen de oudere kinderen blijven slapen.

Er wordt uitgegaan van de schoolvakanties zoals door de overheid aangegeven (regio Midden Nederland).

Vervoer

Vervoer van school naar de buitenschoolse opvang locaties organiseren we zelf. Dit gebeurt lopend, fietsend onder begeleiding of met eigen Knotz-vervoer, bestaande uit busjes, fietskarren en Stints. De Stint is een volledig elektrisch vervoermiddel, goedgekeurd door de RDW. De Stint kan over het fietspad, is voorzien van verstelbare heupgordels en de groepsleiding heeft altijd goed overzicht over de kinderen. Met slecht weer kan de Stint overdekt worden. De kinderen vinden de Stint geweldig.

Uiteraard mag uw kind met uw toestemming ook zelfstandig naar de buitenschoolse opvang locatie komen vanaf de leeftijd van 8 jaar of groep 5 van de basisschool.

Kindjes op een kinderdagverblijf kunnen grote broers of zussen hebben op de BSO op een andere locatie. Op maandag, dinsdag en donderdag hoeven ouders niet te pendelen, maar verzorgen onze medewerkers vervoer van de grote broers en zussen naar het jongste kindje, zodat ze allemaal op één locatie opgehaald kunnen worden. Voor deze pendelservice is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Knotz medewerkers zijn altijd herkenbaar aan de kleding. De groepsleiding in herkenbare groene shirts en jassen. De kinderen dragen herkenbare groene hesjes bij uitjes en bij het zelf fietsen uit school onder begeleiding.

Contractvormen BSO

Knotz biedt de mogelijkheid om de buitenschoolse opvang in te kopen voor 51 weken of 45 weken. Bij beide opties kiest u zelf voor welke vaste dagen van de schoolweek u opvang afneemt.

Bij 51 weken opvang kunnen uw kinderen op hun vaste contractdagen gebruik maken van de vakantieopvang tijdens alle vakanties (behalve de periode dat alle Knotz locaties gesloten zijn tussen Kerst en Oud & Nieuw).

Bij 45 weken opvang is voor uw kinderen vakantieopvang ingepland op hun vaste contractdagen tijdens alle vakanties behalve de zomervakantie (en de periode tussen Kerst en Oud & Nieuw). Vakantieopvangdagen die niet worden afgenomen, kunt u bijvoorbeeld inzetten in de zomervakantie.

Knotz biedt opvang inclusief maximaal 4 studiedagen per kalenderjaar en vervroegde schoolsluitingen voorafgaand aan een feestdag of vakantie, maar exclusief alle andere vormen van sluiting van de basisscholen (bijvoorbeeld margedagen).

Als ouder(s) kunt u de contractvorm kiezen die het beste bij u past. Elk contract heeft zijn eigen tarief. Hoe meer weken u inkoopt, hoe voordeliger het uurtarief wordt. De meest gekozen en meest voordelige contractvorm is die van 51 weken.

eerste keer buitenschoolse opvang

Voor uw kind op de buitenschoolse opvang start, geven wij u graag (nog) een rondleiding op één van onze locaties en maken wij een afspraak met u voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen u en uw kind(eren) een kijkje nemen op de vestiging en nemen we alle afspraken door. Daarna volgt een wenmiddag, waarin uw kind de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Wij begrijpen dat het allemaal best spannend is. Onze pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat uw kind zich snel veilig en op zijn gemak voelt in de groep.

Waarom kiezen voor Knotz BSO:

  • Soepele overgang vanuit Knotz kinderdagverblijven, soms zelfs in hetzelfde gebouw
  • Locaties apart van school voor écht vrije tijd met vrije keuze
  • Ruim en afwisselend activiteitenaanbod, zowel binnen als buiten
  • Activiteitencarrousel met wisselende thema’s binnen de gebieden techniek, sport & spel, creatief en koken op alle BSO locaties
  • Geen verplichte activiteiten – na een drukke schooldag is even niks ook fijn
  • Speciale sportieve locatie KnotZport
  • Ophaalservice van een groot aantal basisscholen in Delft
  • Eigen pendeldienst brengt broertjes en zusjes aan het einde van de dag naar 1 locatie
  • Keuze uit gedeeltelijke of volledige vakantieopvang
  • Alles inclusief, ook maaltijden, activiteiten, uitstapjes, ophaalservice en pendeldienst